Wat is massagetherapie?

Een lichamelijk klacht ontstaat niet zomaar. Je lichaam geeft je informatie via pijn of klachten. Massagetherapie maakt je bewust van de onderliggende boodschap, brengt je meer lichaamsbesef en een beter contact met jezelf.

Ik werk vanuit de holistische visie. Holistisch is afgeleid van het Griekse woord “holos” wat “heel” betekent. Lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden, oefenen invloed uit op elkaar en maken zo één geheel. Je bent niet alleen een lichaam, maar je bestaat ook uit een emotioneel, mentaal, sociaal en spiritueel deel. Al deze delen samen maken dat je bent wie je bent. Ervaar je spanningen, problemen of blokkades op een bepaald gebied, dan zal dat zijn weerslag hebben op alle andere gebieden en ook op je lichaam. De balans tussen de delen onderling raakt verstoord en hierdoor kunnen klachten of zelfs ziekten ontstaan. Klachten zijn signalen die je lichaam uitzendt om iets onder de aandacht te brengen wat opgemerkt en gevoeld wil worden.

Bij massagetherapie kunnen (pijn)klachten en symptomen meer inzichtelijk gemaakt worden. Door aandacht te geven aan klachten, gedachten, gevoelens, emoties en signalen via rustige of diepe massage en aanraking, kun je je bewust worden wat er onder de klachten en symptomen verborgen ligt.

Ik maak tijdens de therapie gebruik van verschillende massagevormen. In overleg met jou wordt bepaald welke vorm van behandeling zal worden toegepast.

De intake
Tijdens het intakegesprek bespreken we de aanleiding van je komst en nodig ik je uit om meer over jezelf te vertellen. Dit doe ik aan de hand van het intakeformulier, zodat ik zeker weet dat de belangrijke vragen zijn gesteld. Het doel van de intake is om te kunnen beoordelen wat ik voor je kan betekenen. We spreken af hoe we verder gaan werken en wat het doel van de therapie zal zijn. Na een aantal behandelingen evalueren we of de therapie voor jou werkt. Tijdens deze eerste behandeling zal ook de behandelovereenkomst worden getekend.

De behandeling
De frequentie van de behandelingen spreken we samen af.
Iedere behandeling begint met een gesprek, dan volgt de afgesproken massagebehandeling en eindigt met een nagesprek. We stemmen iedere behandeling samen af, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Natuurgeneeskunde
Massagetherapie is een discipline die valt onder de Natuurgeneeskunde. De therapie wordt (deels) vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekering. Welke kosten jouw verzekering vergoedt, vind je in de polis van de zorgverzekeraar of via de link op de pagina zorgverzekering.